Αρχική > Φεστιβάλ Περφόρμανς

Στο πλαίσιο της Μπιενάλε, ένα φεστιβάλ performance θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη (24-30 Μαΐου 2009). Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην τέχνη της performance και αποτελεί τόπο συνάντησης ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της performance, αλλά και θεωρητικών και κριτικών της τέχνης.  Στόχος του φεστιβάλ είναι τόσο η παρουσίαση και προβολή νέων δράσεων όσο και η εξερεύνηση μιας αισθητικής προσέγγισης της καλλιτεχνικής αυτής πρακτικής και έκφρασης. Πέρα από τις live performances και happenings, το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από μια σειρά δραστηριοτήτων όπως προβολές (screenings), προχωρημένα μαθήματα (master classes), τιμητικές εκδηλώσεις και μια ημερίδα που θα αγγίξουν την έννοια και την εξέλιξη της performance προκειμένου να προκληθεί και να υποκινηθεί η ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού.
Μια διεθνής συνάντηση για την επιτέλεση αποτελεί εξ ορισμού ένα παράδοξο, καθώς performance είναι η “discipline indiscipline”, δηλαδή η πιο ‘ατίθαση’ καλλιτεχνική πρακτική. Σ’ αυτό το πνεύμα η πρωτοβουλία του Κ.Μ.Σ.Τ. να εντάξει την επιτέλεση ως πεδίο καινοτόμου δράσης φορτίζεται με πολλαπλές απαιτήσεις και προσδοκίες. Στην πρώτη εκδοχή συμμετέχουν καλλιτέχνες από Ελλάδα, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Δανία, Νιγηρία, Καναδά, Ρουμανία, Πολωνία, Ελβετία, Γερμανία, Κίνα, Ιαπωνία, Ισπανία, Γαλλία, Ουρουγουάη.

Επιμέλεια και συντονισμός: Δημοσθένης Αγραφιώτης – Ειρήνη Παπακωνσταντίνου

Το αναλύτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ διανέμεται στην είσοδο του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και στο Φουαγιέ του Ολύμπιον.

                        

              


Χορηγοί - Χορηγοί Επικοινωνίας


 
 
powered by Lizzard Active Media