Αρχική > Δελτία Τύπου > Σεπτέμβριος

Σεπτέμβριος

01 September 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Τριάντα έξι Έλληνες καλλιτέχνες παίρνουν θέση. Με έργα πολιτικά από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα, τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο «Προσωπικό-Πολιτικό», που θα εγκαινιαστεί την 11η Σεπτεμβρίου, στην Αποθήκη Β1, στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση εντάσσεται ακόμα στο πρόγραμμα των 44ων Δημητρίων.

 Αρχείο PDF/DOC
 Αρχείο ZIP
Σεπτέμβριος 2008

02 September 2008

2η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 24 Μαΐου - 27 Σεπτεμβρίου 2009 "Πράξις: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς"

«Πράξις: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς» είναι το θέμα της φετινής 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από 24 Μαΐου- 27 Σεπτεμβρίου 2009. Την επιμέλεια με γενικό θέμα συνυπογράφουν οι Olabisi Silva από τη Νιγηρία, η Gabriela Salgado από την Αργεντινή και η Συραγώ Τσιάρα διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στο ιδεολογικό πλαίσιο…

«Η πράξη -όχι σε αντιδιαστολή, αλλά σε σύζευξη με τη θεωρία- αποτελεί εγγενές στοιχείο της ταυτότητας και του κοινωνικού ρόλου του καλλιτέχνη. Ως πράξη νοείται η συνειδητή και ειλικρινής καλλιτεχνική δράση –ατομική ή συλλογική- που παρεμβαίνει στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Με την πεποίθηση ότι η σύγχρονη τέχνη διασώζει ένα προνομιακό πεδίο ελεύθερης έκφρασης της υποκειμενικής βούλησης, αναζητούμε και προβάλλουμε την καλλιτεχνική δημιουργία που ανθίσταται στη μετατροπή του έργου τέχνης σε καταναλωτικό προϊόν, επικοινωνιακό τέχνασμα, κενό θέαμα».


 Αρχείο PDF/DOC

Χορηγοί - Χορηγοί Επικοινωνίας


 
 
powered by Lizzard Active Media