Αρχική > Παράλληλο Πρόγραμμα

Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής

Την τέχνη της χαρακτικής που από τον 19ο αιώνα δίνει δυναμικά το «παρόν», αναδεικνύει η έκθεση Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής, που φιλοξενήθηκε στο χώρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2008. Η έκθεση θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στα πλαίσια της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και θα είναι μία συνδιοργάνωση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Εφορείας Χαρακτικής και του ΚΜΣΤ. Θα περιλαμβάνοντα περίπου 200 έργα χαρακτικής από 149 καλλιτέχνες.

Η έκθεση παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη της χαρακτικής στον ελλαδικό χώρο, μέσα από μία αντιπροσωπευτική συλλογή. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χαρεί τα εκτιθέμενα έργα, να ενημερωθεί και να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι είναι χαρακτική, ποια είναι η σημασία και η εξέλιξη της.
Η χαρακτική τέχνη, που με την ομορφιά και την ποικιλία των εφαρμογών της ήρθε να εμπλουτίσει με νέες εκφραστικές δυνατότητες την εικαστική δημιουργία, έχει ένα μεγάλο προνόμιο: τη δυνατότητα των περισσοτέρων του ενός αντιτύπων, που όμως φέρουν την αυθεντικότητα του πρωτοτύπου.

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας
Εγκαίνια: 18 Ιουνίου 2009
Διάρκεια: 18 Ιουνίου – 12 Σεπτεμβρίου 2009

Χορηγοί - Χορηγοί Επικοινωνίας


 
 
powered by Lizzard Active Media