Αρχική > Εθελοντές > Πρόσκληση Εθελοντών


 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Εθελοντών για τη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης οργανώνει τη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη με γενικό τίτλο «Πράξις: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς». Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο διάστημα Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2009. Επιμελήτριες του κεντρικού προγράμματος είναι η Bisi Silva, διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Λάγος, στη Νιγηρία, η Gabriela Salgado, επιμελήτρια της Tate Modern, στο Λονδίνο και η Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση που έχει βάλει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των Μπιενάλε, «εμπνέεται» από το βιβλίο του Terry Eagleton Μετά τη Θεωρία και αντιμετωπίζει την πράξη –έννοια που αποτελεί και τον τίτλο της δεύτερης διοργάνωσης- όχι σε αντιδιαστολή, αλλά σε σύζευξη με τη θεωρία και ως εγγενές στοιχείο της ταυτότητας και του κοινωνικού ρόλου του καλλιτέχνη.

Το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα πλαισιωθεί από πλήθος προμπιεναλικών εκδηλώσεων, παράλληλο εκθεσιακό πρόγραμμα, σχεδιασμό και εφαρμογή ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε παιδιά και ενήλικες, εξωτερικές συμπαραγωγές, ειδική ιστοσελίδα και εκδόσεις.

Με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στοχεύει στην δημιουργία Προγράμματος Εθελοντών, οι οποίοι με την συμβολή τους θα προσφέρουν έργο για την ομαλή διεξαγωγή της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και φοιτήτριες που οι σπουδές τους έχουν συνάφεια με τη σύγχρονη τέχνη (Σχολές Καλών Τεχνών, Φιλοσοφικής, Αρχιτεκτονικής, Αρχαιολογίας), χωρίς να αποκλείει άλλους ενδιαφερόμενους.

Η διάρκεια του Προγράμματος Εθελοντισμού είναι από τις 10 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2009. Η ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής κάθε εθελοντή στο πρόγραμμα ορίζεται στις 2 εβδομάδες.

Τα προνόμια των επιλεχθέντων εθελοντών που θα προσφέρονται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα είναι:
  • Βεβαίωση εθελοντικής συμμετοχής στη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της διοργάνωσης.
  • Κατάλογοι κεντρικού και παράλληλου προγράμματος.
  • Υλικό προβολής (τσάντα, αφίσα, κονκάρδα κτλ).
  • Δωρεάν είσοδο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου στη Μονή Λαζαριστών, αλλά και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι έως και τις 30 Ιουνίου 2010.

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ

Υπεύθυνη επικοινωνίας για το Πρόγραμμα Εθελοντισμού 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης είναι η κυρία Χριστίνα Πλευρίτου (τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε διευκρίνιση 2310589141).Χορηγοί - Χορηγοί Επικοινωνίας


 
 
powered by Lizzard Active Media